Hogyan működhet a veszélyes anyagok szállítása?

Az Európai Unióban általánosságban használt az ADR szabályrendszer, melyet a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatban állítottak össze 2008-ban.
Ezeket az árukat ugyanis különös körültekintéssel és szakértelemmel kell elszállíttatni az egyik helyről a másikra, hogy ne okozzon se a feladó, se a fogadó, sem pedig a szállító vagy szállítmányozó cég sokakat érintő veszélyhelyzetet. A közúti szállításnak minden esetben megvan a kockázata, hiszen nemcsak, hogy nagy értékeket és nagy terheket szállítanak a fuvarozók ilyenkor, hanem még rendkívül nagy termetű járművel is hajtanak nagy sebességgel és körülöttük is nagy sebességgel száguldanak a kisebb járművek.

A veszélyes anyagok szállítása hidegvért és nagy rutint igényel a fuvarozó részéről, a feladók és fogadók irányából pedig tudatosságot és elővigyázatosságot.

Pontosan emiatt az ADR által előírt pontok alapján működhet csak a veszélyes anyagok szállítása ezekben az esetekben és azt is tudnunk kell, hogy itt minden egyes tagja a szállításnak felelősségre vonható: a feladó, a szállító és a fogadó is, ha bármilyen baleset történne az ő hibájukból. Nekik mind nyilatkozniuk kell a felelősségük teljes tudatáról. A nemzetközi jogszabályi előírásoknak azt is előírják, hogy a sofőrnek milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie.

Mivel tudjuk, hogy a különböző kémiai, vegyi, biológiai anyagok milyen veszélyes szituációkat okozhatnak, ezért kell fokozottan óvatosnak lenni a veszélyes anyagok szállítása során. Azért sem gyerekjáték az ilyen szállítmányozási munka, mert ha valamilyen fertőző anyagról, egészség és környezetszennyező termékről van szó, akkor az nem csak a balesetben résztvevők számára lenne katasztrofális, hanem akár távolabb élők számára is kockázatos lenne.