Érdekességek a Chick-fil-A étteremről

A Chick-fil-A gyorsétterem lánc története az 1940-es évekig nyúlik vissza, amikor alapítója, S. Truett Cathy megnyitotta a Dwarf House-t. Két évtizeddel azután, hogy ott mutatta be az ország egyik első csirke szendvicsét, ezt a receptet használta az első Chick-fil-A megnyitására Atlantában 1967-ben.

Nem sokkal később a Chick-fil-A népszerűsége az egekbe szökött. Ma a vállalat több bevételt termel éttermenként, mint bármely más gyorsétteremlánc. Már majdnem bejutott mind az 50 államba, csak Hawaii, Alaska és Vermont található ilyen hely nélkül. Arról is beszámoltak, hogy a vállalat a következő időben valószínűleg a harmadik legnagyobb gyorsétterem-lánccá válik, megelőzve a Wendy’st, a Burger Kinget és a Taco Bellt.

Egyre növekvő jelenség, és sokat lehet tanulni a csirkeláncból és annak minden sikeréből.

A Chick-fil-A előtt ott volt a Dwarf House. A Chick-fil-A nem kapta meg azonnal a fülbemászó nevét. A Chick-fil-A előtt ott volt a Dwarf House, amelyet S. Truett Cathy alapító 1946-ban nyitott meg Ga Hapeville-ben. Ironikus módon a Törpe Ház étlapja a hamburgerekre és a steakekre koncentrált. Az Egyesült Államokban még mindig 12 Dwarf House étterem működik.

A Chick-fil-A alapítója népszerűsítette a csirkés szendvicset. A hamburger után jött a csirkés szendvics, és Cathy valószínűleg a széles körű népszerűségének köszönheti. 1964-ben, míg a Dwarf House -ban Cathy-t megkereste egy helyi baromfi-beszállító, aki túl sok csirkemellet készített. Az extra készletet kihasználva Cathy előállított egy gyorséttermi főzési módszert, amely új lehetőséget kínál ebédes pártfogóinak: a csirkeszendvicset.

Az összes Chick-fil-A étterem vasárnap zárva tart. A weboldaluk szerint Cathy tapasztalatai után a hét minden napján a nap 24 órájában nyitva tartó éttermekben dolgozott, és megértette a szabadidő fontosságát. Ezért soha nem láthatja a Chick-fil-A éttermet nyitva vasárnap. Amint a honlap elmagyarázza, Cathy a hét egyik napját különítette el saját maga és alkalmazottai számára, hogy pihenjenek és gyülekezetbe járjanak, ha úgy döntenek.

Az első 100 vásárló egy új Chick-fil-A étteremben egy évig ingyenes kajálhat az étteremben.

Az „Első 100 táborozott”-nak nevezett Chick-fil-A arra ösztönzi a rajongókat, hogy nyitásuk előtti napon táborozzanak új helyszíneik előtt, és megígérik, hogy az első 100 vásárlót egy évig ingyenes Chick-fil-A-val jutalmazzák.