Hogyan váljunk sikeres motiváció térképezési szakértővé?

A munkaadóknak az a legfontosabb, hogy motivált munkavállalóik legyenek, a munkavállalóknak pedig az, hogy szeressék a munkájukat, jól meg legyenek fizetve, fejlődni tudjanak az adott munkaterületen. Ha a felsoroltak közül valami nem teljesül, akkor az gyakorta felmondáshoz vezet.

De hogyan deríthető ki, hogy egy adott munkavállalót mi motivál? Az úgynevezett motivációs térkép segíthet ebben, melyet egy motiváció térképezési szakember segítségével tudnak kitölteni a munkavállalók. Az akkreditált motivációs térkép képzés során ilyen szakembereket képeznek.

A VIP Coaching Center-nél a motivációs térkép képzés végére a cégvezetők képesek lesznek a saját alkalmazottaikat motiválni és motiváltan tartani, coach-ként, trénerként, HR-esként pedig olyan akkreditált szakemberekké válnak, akik segítik a munkáltatókat abban, hogy a megfelelő pozíciókra a megfelelő embereket találják meg és meg tudják tartani őket hosszútávon. A motivációs térkép révén fel lehet ugyanis mérni azt, hogy melyik embert milyen típusú munka tud hosszútávon is lelkesen tartani, ebből adódóan pedig, hogy melyikben lesz hosszú távon sikeres és motivált.

Azáltal tehát, hogy valaki elvégzi a motivációs térkép képzést harmonikusabban működő cég kialakítására lesz alkalmas, vagy pedig segíteni tud cégeknek abban, hogy jobban működővé tudjanak válni. A motivációs térkép képzés után a szakemberek tudni fogják egyénileg alkalmazni a motivációs térkép eszközt a munkavállalók motivátorainak feltérképezésére. A térkép kitöltését követően az eredményeik kiértékelését is el tudják majd végezni, illetve tudnak majd tréningeket tartani munkaközösségek számára és egy egész szervezetet átölelő HR stratégia kiszolgálására is fel lesznek készítve.