Az új kerítés segíti a kert növekedését

Az állatok megeszik az összes növényemet…segíthet ebben egy kerítés, hogy távol tartsa ezeket? Ez a kérdés azoknak a kertészeknek szól, akik időt, erőfeszítést és szeretetet fordítottak növényeikre és gyógynövényeikre.

Elkeserítő, ha kimegyünk a kertbe, hogy paradicsomot gyűjtsünk vacsorára, és megállapítjuk, hogy mindet felzabáltak az állatok! A vadonból érkező állatok képesek úgy megközelíteni a szabadtéri kertet, mintha egész nap és egész éjjel büfé lenne. A kerítés segíthet megőrizni kertjét az elkövetkező években, és egy kapuval könnyedén hozzáférhet növényeihez, amikor öntöznie, gyomlálnia vagy megragadnia kell valamit ebédre, vacsorára vagy uzsonnára.

Végezzünk egy kis detektívmunkát: hasznos tudni, hogy pontosan melyik állat eszik a kertben, mielőtt eldönti, milyen típusú kerítésre van szüksége. A nyulak sokkal kisebbek, mint a szarvasok. Ha a mókusok a bűnösök, olyan területeket lehet találni, ahol hagymákat ástak ki. Ha a szarvasok a hibásak, nyomok láthatóak a sárban, vagy tisztán látható harapások a növényeken, vagy a fásabb növényeken. A nyulak éles vágásokat és gyakran ürülékeket hagynak hátra.

Érdemes meghatározni a legjobb kerítés illeszkedést: A kisebb lények nemcsak a terek között mozoghatnak, hanem egy terület alatt is áshatnak. Például nyulak esetében a láncszemes kerítések működhetnek, és továbbra is élvezheti a növények szépségét, és nem lesz blokkolt terület az udvar egy kis részén. Ha az alapját mélyebbre ássuk, az ásónyulak is kint maradhatnak. A szarvasok számára a magasság számít a kerítésben. Jellemzően a hat láb magas verziók megakadályozhatják a szarvasok átugrását. Ezenkívül a felső sín az, amit a szarvasok látószögként használnak, hogy segítsenek maguknak kiszámítani ugrási magasságukat, ezért ne legyen ilyen a gyártmányon.