Melyik az egyik legmagasabb napvitorla ár?

Vannak, akik a legolcsóbbat és vannak, akik a legdrágábbat keresik mindenből – ez igaz lehet azokra az emberekre is, akik napvitorla vásárlás mellett teszik le a voksukat. A napvitorla ár mutatja többek között azt is, hogy melyik termék mennyire véd a naptól, de nem azért, mert az egyik jobb vagy rosszabb anyagból készül, mint a másik, hanem mert manapság sok ember beáldozza a biztonságot és a kényelmet a design-nak.

A napvitorlák között a legolcsóbb és egyben legdesignosabb a háromszög alakú, ami egy nagyon ízléses darab ugyan, de sajnos a formája miatt többnyire nem férnek alá rendesen az emberek, a négyszögletes és a kerek asztalok is kilógnak alatta itt-ott az esetek túlnyomó többségében. Ez a kellemetlenség pedig olyan kínos szituációkhoz vezet, hogy van aki a napra szorul az ebéd alatt. A napvitorla ára mutatja azt is, hogy az adott vitorla vízáteresztő, vagy épp vízvédő anyagból készült -e? A vízvédő napvitorla ár természetesen magasabb, de a szakemberek biztatnak, hogy ilyen tekintetben nyugodtan spóroljunk, hiszen a vizet megfogó vitorlák gyakran kényesebbek, mint társaik – a napvitorla többnyire besüpped a víz alatt és magában tartja azt, csak akkor lehet a vizet lecsurgatni, ha alányúlnak, leöntik róla. Ez viszont ha nem történik meg, akkor húzza az illesztéseket és a stabilitása a vitorlának csökken. Így ezen esetben érdemesebbnek tartják a szakértők a vízáteresztő verziót használni, amin átfolyik és amiről elpárolog a víz.

Ami még a napvitorla ár szempontjából változtathat a vásárlás végösszegén, az az egyéni kívánságok. Ha mondjuk valaki egy nagyobb, téglalap alakú napvitorlát szeretne, víztaszító védőréteggel legyártott anyagból és mellette még extra különleges színigényei is vannak, akkor arra számíthat, hogy a 100.000 forintot mindenképp meg fogja haladni a vásárlása.