Mikor érdemes a karnis mellett letenni a voksunkat?

Természetesen erre a magától értetődő első válasz az, hogy akkor, amikor függönyt szeretnénk sötétítésre és dizájnra választani lakásunkba.

A karnis meghatározza a függöny esését, ezért dekorációs szempontból érdemes átgondolni, milyen típusú lesz ideális a helyiségbe. Létezik az úgynevezett mennyezeti karnis például, mely által az ablak felőli falrész teljes egészében függönnyel tarkítható.  Ez egy nagyon impozáns, tekintélyes megoldás lehet, és ilyenkor jobban elkülönül az ablak és a függönyrész egymástól, mintha a függönynek nagyobb önálló tere lenne ebben az esetben.

A felszerelése ugyan kicsit komplikáltabb és időigényesebb, több ponton kell a falhoz is rögzíteni, viszont a végeredmény önmagáért beszél. Ennél ismertebbek a jól bevált sima karnisok, melyek könnyebben rögzíthetőek és egyszerűbbek, de egyben átlagosabb megoldást is kínálnak. Viszont ezesetben a kínálat nem szűkölködik, mindenféle anyagú és stílusú karnis választék áll a rendelkezésünkre, ha felmegyünk a jobbotlet.hu holnapra, ahogyan a honlap neve is elárulja, jobbnál jobb ötleteket találhatunk.

A jól megválasztott karnis illeszkedik helyiségünk stílusába, lehet skandináv, minimalista, vagy akár rusztikus is. Ma már a vintage stílusnak köszönhetően kiválóan lehet ötvözni a régimódi megjelenést a modern formákkal, így nem kell a régebbi korok nyújtotta stílusirányzat kedvelőinek sem lemaradniuk, van lehetőség modernizált formába önteni, még a karnisok esetében is a megjelenést!