Tenyérrel fogunk majd fizetni?

Amerikában egy különös újítást próbálgatnak több kereskedelmi egységben, ami az Amazon One fizetési találmánya. Az Amazon által kifejlesztett rendszer a tenyérből képes kiolvasni a kártya adatokat.

Elképesztő mennyit változik a világ, hiszen a készpénzhez képest a bankkártyák használata is nagyon extra megoldásnak számított. Az Amazon One viszont egy teljesen új dimenzióba emeli a fizetést, hiszen általa a vásárlónak elő sem kell vennie a bankkártyát és nem kell bajlódni PIN-kód beírásával sem. Csupán annyi a teendő, hogy a tenyerünket egy leolvasó fölé tartjuk, amely a tenyérmintát leolvasva végrehajtja a fizetést.

Bár sokakban felmerül az, hogy ez akár egy nagyon veszélyes út is lehet, a cég mindenkit megnyugtat azzal, hogy ez a fejlesztés rendkívül biztonságos. Az egész alapját az emberi kéz egyedisége jelenti, hiszen az ujjlenyomathoz hasonlóan ez is egyedi mintát képez. Természetesen az Amazon One működéséhez a tenyeret be kell szkennelni mindenekelőtt a vállalat Cloud rendszerébe és ehhez párosítani kell a kártya adatokat.

Viszont minden jóhiszeműség ellenére van, aki szerint ez a megoldás nagyon veszélyes lehet, ha a hekkerek ezt sikeresen megtudják támadni, annak ellenére, hogy még nem történt semmilyen ilyen jellegű probléma.

Ez a különleges fizetési rendszer a mondhatni a koronavírus-járvány kitörésével egyidőben jelent meg, azzal a céllal, hogy még nagy mértékben lehessen mellőzni a készpénz és a bankkártya használatát.