Modern lakberendezési stílus, kültéri és beltéri műfű kombinációval

A modern, avagy kortárs lakberendezési stílus egy viszonylag rideg, letisztult, monokróm színekből táplálkozó irányzat, mely nem veti meg a beton, a márvány és a különböző keményebb megjelenésű és tapintású alapelemeket, mikor a lakberendezésre, a kertszervezésre, a kert kialakítására kerül a sor.

Azt azonban szintén felismerték már a stílus képviselői, illetve a divatszakmában dolgozó emberek, hogy a túlzásba vitt monokróm stílus, illetve a Bauhaus irányzat túl sarkos, kocka vonalai nem éppen elégítik ki az emberek természetes igényét az otthonosságot illetően.

Újabban a kortárs, modern stílusban is felütötte a fejét némi kerekdedség, puhaság. Bár ezek is művi dolgok, érződik rajtuk, hogy nem a természetből származnak, hanem valahonnan az emberi kéz alól, csak éppen ívesebben formálták ezek a kezek az új mesterműveket. Így jött a kerekded kanapé és a műfű képbe. A kerekded kanapék esetében az ülőrész, a háttámla, a karfa, minden lekerekített, többnyire nagy belső terekben mutatnak ezek jól.

A műfű pedig úgy kerül képbe, ahogy a teljesen kerekre nyírt bukszus, vagy a hipszter növény boltokban a szobanövények, amelyek bár élők, de a természetes növekedésnek az emberi kéz gátat szabott. A műfüvek számára még ennél is jobban ki lett jelölve az irány, hiszen nem is növekedhetnek, nem is élnek. Jóval könnyebb viszont ezzel a megoldással természetes hatást elérni, mintha folyamatosan gondozni kellene a valóságos gyepet. Napjainkban azok a cégek, melyek a Grassland céghez hasonlóan örökzöld pázsitkínálattal rendelkeznek olyan műfű típusokkal kápráztatják el a vásárlókat, melyek megszólalásig hasonlítanak az igazihoz.