Bérlés vásárlás helyett akkor is, ha szerverekről van szó

Ma már egyre nagyobb divat a bérlés – legyen szó bármiről. De nem csak lakásokat, bútorokat lehet ma már bérelni, hanem gépeket, szolgáltatásokat is. A szerver bérlés az a gép és a szolgáltatás bérlés között áll valahol félúton.

Azért is számítják a szerver bérlést ilyen kettő kategória közötti harmadik alternatívának, mert több formája van ennek a szolgáltatásnak. A szerver hoszting az egy hely bérlés igazából, a szerverteremben a bérlő saját szerverét helyezhetik el, ahol azt karbantartják. A számos konstrukció között szerepelnek kifejezetten virtuális megoldások is, ahol csak a tárhelyet bérlik és olyan is, ahol egy teljes szervert kibérelnek, ha nagyon sok tárhelyre van szüksége egy cégnek mondjuk.

Érdemesebb a szerver bérlést választani a vásárlás helyett, hiszen manapság tárhelyet vásárolni rendkívül költséges, pláne, hogy felesleges pénzkidobásnak is számít, amikor ennyi lehetőségünk van a bérlésre. Ráadásul a szerver bérlés nem csak cégek, hanem magánemberek számára is egyre indokoltabbá válhat, akiknek az esetében különösen nagy kiadásnak számíthat egy fizikai tárhely megvásárlása.