Fakivágás engedéllyel

A fák és az erdők értékes faanyagot biztosítanak számunkra, amelyekre a mindennapi termékek széles skálájának előállításához, valamint üzemanyag- és energiatermeléshez szükséges biomasszaként van szükség. A fakivágás ezért a jó erdőgazdálkodás normális és fontos része.

A fakivágás továbbá kulcsfontosságú az erdők jó állapotának fenntartásához is azáltal, hogy olyan fényt enged be, amely lehetővé teszi a természetes regenerációt és a vadonban élő állatok virágzását.

Ezért a helyi fáinkat és erdeinket a megfelelő módon és az év megfelelő szakaszában kell kezelni, és ami a legfontosabb, hogy a fakivágással jogszerűen gazdálkodjon. A környezetvédelem érdekében, illetve minden olyan bekövetkező változás miatt, amely esetleg káros hatással lehet a tájra.

Mielőtt bárki fakivágást végezne, előfordulhat, hogy fakivágási engedélyt kell szereznie az Erdészeti Bizottságtól. Szabálysértés engedély nélkül fát kivágni, ahol kötelező lett volna. Vannak kivételek, amelyek alkalmazhatók, de sok esetben engedély szükséges. Ezek az engedélyezési intézkedések nem új keletűek, több évtizede érvényesek. Segítenek fenntartani a környezetvédelmi szabványoknak való megfelelést, amelyek biztosítják az erdőgazdálkodás és a fatermelés fenntarthatóságát, hogy megvédjék a nagyra becsült fákat és erdőket.

A kormány erdészeti szakértőiként továbbra is ellátjuk erdészeti szabályozói, növény-egészségügyi felügyelői és kormányzati tanácsadói feladatainkat ezekben a nehéz időkben. E feladatok közé tartozik az idén több ezer fakitermelési engedély iránti kérelem feldolgozásának folytatása, amelyeket egy online rendszeren keresztül igényeltek, és ahogy az várható is volt, az állítólagos illegális fakivágás kivizsgálása.