Vízálló-e a laminált padló?

Felmerül a kérdés sokakban, hogy egyáltalán megéri-e vízálló laminált padlóba fektetni és ha igen, akkor az egyáltalán hogyan lesz tisztítható, milyen mértékben lesz természetes?

A tévhitekkel ellentétben a vízálló laminált padló legjobb tulajdonsága az, hogy nagyon könnyen tisztítható. Az igazi fával szokott olyan gond lenni, hogy nem tesz neki annyira jót a felmosás, a vizes tisztítás. Ez a probléma egy vízálló laminált padló esetében fel sem merül. A természetesség kérdése is fejtörést szokott okozni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy egyáltalán nem szokott gondot okozni a látvány azok számára, akik emellett a padlótípus mellett teszik le a voksukat.

Bár ha egyszerűen nappaliban gondolkodunk, vagy akár a konyhában, nem feltétlenül kell plusz összegetket áldozni arra, hogy a hagyományos parketta, padlóburkolat helyett vízálló variáns mellett döntsünk, hiszen ha ki is loccsan egy kis víz, olyan nagy kárt nem tehet a laminált padlónkban. Sokan azért döntenek a vízálló laminált padló mellett, mert fürdőszobába szánják, ahol nem csak az átázás veszélye állhat fent, hanem még ráadásul a páratartalom is magasabb, a sima laminált padló lehet, hogy felpúposodna egy ilyen környezetben. Ott valóban indokolt a vízálló kivitel mellett dönteni.