A jó tusfürdő nemcsak illatos, hanem bőrbarát is

Az üzletek polcai között böngészve szinte végtelennek tűnik a tisztálkodó szerek sora. Ez különösen igaz a tusfürdők világára. Ám, míg legtöbben a termék csomagolása és illata alapján választanak, mindenképp érdemes figyelmet szentelni a címkékre is, amikben gyorsan utánanézhetünk az összetevőknek.

Ahhoz, hogy megfelelően tudjunk választani, fontos átgondolnunk a termék céljait és elsődleges funkcióit. Az ideális tusfürdő ugyanis nemcsak a szennyeződéseket távolítja el bőrünkről, hanem ápolni is képes. Továbbá megőrzi a bőr hidratáltságát és bőrkímélő, valamint természetesen bőrbarát tulajdonságú. A legjobb, ha elkerüljük a méreganyagokat, amik a bőr felszíne alá beépülve hosszútávon akár még a bőr öregedését is felgyorsíthatják és más káros hatásokkal is bírhatnak egészségünkre. De mik is azok az anyagok, amiktől mindenképp érdemes óvakodnunk?

A „mentes” tusfürdőkben nem található SLS, SLES, parabén és BHT, és szintén nem tartalmaznak mesterséges, esetleg káros tartósítószereket, színezékeket sem. Különösen legyünk tudatosak, ha érzékeny, ekcémás vagy száraz bőrünk számára keressük a legjobb megoldást. A legkiválóbb bio és natúr tusfürdő termékek ugyanis olyan növényi alapanyagokból készülnek, amik még az ilyen problémás bőrtípusok számára is kellően ápoló és hidratáló növényi kivonatokat tartalmaznak.

Szerencsére a tudatos vásárlóknak sem kell lemondaniuk a kényeztető érzésről, hiszen a bőrbarát kozmetikumokat is kiváló minőség jellemzi. A megfelelő tusfürdő természetes összetevőivel kiválóan megfelel a kellemes illatokat és puha habzást keresők számára is.