Az intim mosakodó körültekintő kiválasztásának jelentősége

intim mosakodó

Testünk minden része egyformán értékes, így a lehető legjobb ápolást érdemli, mégis vannak intim területeink, amelyek még ennél is fokozottabb és körültekintőbb törődést igényelnek.

Az intim mosakodó például elengedhetetlenül fontos a nők számára, mind a hétköznapokban, különösen pedig a menstruáció idején. Ez a tisztálkodószer ugyanis folyamatos higiéniát és védelmet biztosít az intim területeken, így nem kell félnünk a fertőzésektől. A tökéletes intim mosakodó termékek alapvető tulajdonsága, hogy kíméletesek azokkal a jótékony baktériumokkal, amelyek az intim területek védelméért és egyensúlyáért felelnek.

A védekezésben részt vevő baktériumok számára a savas közeg kedvező, így a különféle (akár gombás) fertőzések ellen fontos elkerülni a lúgosító hatású intim mosakodókat. Vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizzük le, hogy a kívánt termék PH értéke megfelelő legyen. Az átlagos tisztálkodó szerekre ugyanis 5,5-ös érték jellemző, míg az intim területek PH értéke csak 3,8 és 4,2 között mozog.

A számadatok mellett lehetőség szerint a szöveges leírást, tudnivalókat is vegyük szemügyre. Azokat az intim mosakodókat érdemes előnybe részesítenünk, amelyek termékleírásánál megtaláljuk a fertőtlenítő és gombaölő funkciókat, valamint mindazokat a faktorokat, amelyek személyesen nekünk fontosak. Ez ügyben hallgassuk meg a nőgyógyászunk javaslatait, hogy biztosak lehessünk a legmegfelelőbb intim mosakodó kiválasztásában.