Kirakós fejlesztő játékok

A kirakós fejlesztő játékok minden gyermek gyerekkorának a része. Kezdetben a kisebbek fakirakóssal kezdhetik megismerni a kirakós fejlesztő játékok nyújtotta élményeket és izgalmakat, majd később már jöhetnek a kezdetleges majd egyre komolyan puzzle készletek.

Az alfajatekok.hu oldalán mind a fakirakóst, mind a puzzle készleteket elérhetjük a fejlesztő játékok között. De létezik három és hat éves kor között ajánlott óriás napirend puzzle is, ami egy huszonnégy darabos puzzle, mivel a nap huszonnégy óráját osztja be. Itt egy maci mutatja be a gyerekek napirendjét, játékos módon.

Remek fejlesztő játék, ami mind hat a gyermek koncentrációjának fejlesztésére, megfigyelő készségének fejlesztésére, valamint ösztönzi a kötelességtudatra és fenntartja a motivációt a napi teendők betartására. A napirendre tanítást nem árt időben elkezdeni, hogy az óvodáskorban már szoktatva legyen a kisgyermek hozzá, és iskoláskorban már otthonos legyen számára ez a terep.

Egy másik fejlesztő játék a kirakósok között az oldalon a városi óriás puzzle, ami segít elsajátítani a közlekedés alapjait. Tartozik hozzá öt darab fából készült közlekedési tábla is, ami segít megismerni a városban található közlekedési táblákat, és hozzászokni ezek figyeléséhez is ismeretéhez.

Díjazandó ötlet, hogy a közlekedés szabályaira akar tanítani ez a fejlesztő játék, hiszen az életvédelem részét képezi ez a hasznos tudás, amit nem árt már gyerekként megszokni elsajátítani. A gyerekek is közlekednek, ezért jó, ha kezdik kapizsgálni az utakon való helyes közlekedést.